JvR roeit achtste plaats op Urk

Tags: 

De Jan van Riebeeck heeft met een gemengde bemanning een achtste plaats geroeid bij de 'Vuurtorenrace' bij Urk. Aan de wedstrijd op 23 mei namen elf 'mannensloepen' en drie vrouwenteams deel.

De Culemborgse sloeproeiploeg verscheen al voor de derde keer aan de start van de wedstrrijd die traditioneel wordt gevaren tijdens de plaatselijke Visserijdagen. De bemanning bestond ditmaal uit een mix van mannelijke en vrouwelijke wedstrijdroeiers, aangevuld met beginnende roeiers die wel eens zo'n wedstrijd wilden meemaken en onder luide aanmoedigingen van stuurman Niek van Twillert.

De wedstrijd voor de haven van Urk staat bekend om het grillige karakter. Het kan er 'spoken' wanneer de golven door bijvoorbeeld een westenwind hoog worden opgeblazen. Ditmaal blies er echter een bescheiden windkracht 3 uit het noordoosten, waardoor de golfslag bescheiden bleef. Maar voor Culemborgse begrippen nog altijd woelig, onwennig water. De twee roeiers op het eerste doft kregen zo nu en dan een flinke puts water op de rug. Na een parcours van veertien kilometer, afgelegd in een uur en 48 minuten, resteerde de achtste plaats. De Culemborgse roeiers hadden vooraf ongeveer op die plaats gerekend.

En de Vuurtorenrace zou de Vuurtorenrace niet zijn zonder bier, friet en vis na afloop.

 

Terug naar boven