Zeilen voor volwassenen

Zeilen met een Valk bij watersportvereniging de Helling in een nieuwe activeit bij onze vereniging. Zowel de afdeling als deze webpagina is "in oprichting".

 

Voor de huidige zeilers eerst drie belangrijke linkjes, daarna volgt de algemene informatie over de zeilafdeling:

 

Drie belangrijke linkjes voor zeilers:

1. De agenda van de Fuut https://www.supersaas.nl/schedule/DeHellingZeilen/Fuut

2. De handleiding voor de buitenboord motor van de Fuut:  /sites/default/files/u36/handleiding_motor_rev1.pdf

3.De aanmeerinstructie voor de Fuut:  /sites/default/files/u36/fuut_aanmeerinstructie.jpg

 

Informatie over volwassen zeilen bij de Helling

Er is een Valk beschikbaar voor zeilen op de lek. Leden van de vereniging die zich aangemeld hebben voor zeilen met een valk kunnen hier gebruik van maken. Er zijn een paar voorwaarden aan verbonden:

1: Onder leiding van iemand die op de lijst van bootgemachtigden staat (dat kan je dus ook zelf zijn)

2: De zeiltocht aanmelden op de speciale zeil-agenda  (reserveren van een tijdsslot) via https://www.supersaas.nl/schedule/DeHellingZeilen/Fuut. Het wachtwoord krijg je van Justin of Sjoerd. Verenigingsactiviteiten, zoals instructie geven, gaan vóór individueel gebruik.

3: Reserveren alleen door diegene die ook de afdelingsbijdrage hebben betaald voor zeilen met een valk (voor 2018 is deze bijdrage vastgesteld op €100 voor het hele vaarseizoen of deel daarvan.

4: Boot volgens de op de boot aanwezige instructie weer aftuigen en opruimen, gebruikte benzine aanvullen.

5: Eigen risiko. Er is een WA verzekering voor de boot. Zelf zorgen voor een reddingsvest (zijn er een paar bij de vereniging te lenen, in de berging op het clubschip).

Enkele praktische zaken:

Hoe kom je op de lijst van bootgemachtigden:

Aantoonbaar kunnen zeilen. Dit is ter beoordeling van een door de vereniging aangestelde functionaris. Op dit moment zijn dat Justin Smaal, Sjoerd van Schriek.
Instructie aftuigen en opruimen boot hebben gehad. Door bovengenoemde personen.

Hoe aanmelden:

Aanmelden als lid: Formulier downloaden op site wvdeHelling onder kopje wvdehelling/lidmaatschap, invullen en mailen aan ledenadministratie@wvdehelling.nl
Aanmelden voor zeilen met een valk: in mail aan ledenadministratie@wvdehelling melden dat je je hiervoor aanmeld.
Zeillessen: Er worden ook zeillessen/zeilen onder begeleiding georganiseerd. Hiervoor kan je via de zelfde agenda op intekenen. Kosten zijn inbegrepen bij jaarbijdrage.

 

Op dit moment is er (nog) een gebrek aan instructeurs. Iemand die instructie wil geven kan zich melden via voorzitter@wvdehelling.nl

Als je als instructeur met deelnemers aan het zeilen voor volwassenen gaat varen hoeft er voor die tochten geen afdelingsbijdrage te worden betaald.

Het is geen probleem als deelnemers aan het zeilen voor volwassenen zelf voor een instructeur kunnen zorgen mits die instructeur maar is opgenomen in de lijst van bootgemachtigde.

Terug naar boven