Esperanza november 2017

Tags: 

Antigua  (Carieb) 26 oktober 2017  (17.36.37 N 0.34.34W)

Good morning Vrienden, 

De  Astor, mocht je nu denken; dat is zo’n joekel van een cruiseschip met zo’n 2500 passagiers aan boord? Zo’n varend dorp? Nou nee!

Even een paar getallen: Ze is 180 meter lang en 23 meter breed. Maximale aantal passagiers 578 (nu zijn er maar 377) en er is 260 man/vrouw crew aan boord.

Het is een van de oudste (gebouwd in 1987) en kleinste cruisschepen die zulke grote reizen maakt. Er is dus geen Mac Donald aan boord maar wel een prachtige oude bibliotheek met van die grote luie leren stoelen. Ze heeft een prachtige uitstraling, zo van: doe maar rustig, relax en laat je zorgen op de wal. Ik breng je veilig naar je bestemming. Geweldig!!

In de laaste Esperanza mail schreef ik nog: “Zet er maar een tandje bij, Kapitein! Ha ha!!”

Zo van, maakt niet uit wat voor een weer of zee we hebben. We gaan gewoon recht op ons doel af!

Nou dat blijkt zelfs bij een cruiseschip niet zo te werken. We waren de Theems bij Londen nog niet af of er kwam een bericht van de brug: huricane Ophelia zorgde in de Golf van Biskaje voor golven van meer dan 10 meter.

Helemaal geen Madera maar goedemorgen Le  Havre. Even een dagje verwaaid liggen. Ook leuk! Madera ging dus van het programma. Echter, Horta op de Azoren kwam er voor in de plaats. Daar waren we nog nooit geweest. Ongelofelijk, wat een mooi eiland.

De meeste passagiers komen uit Nieuw Zeeland en Australië. Ze zijn veelal op vakantie of familie bezoek geweest in Europa. Dat zijn heerlijk relaxte  lui. Korte broek T-shirt slippers - hoezo kleding etiquette? -  En altijd in voor een praatje. Very easy going! 

Dan nog een paar verdwaalde Duitsers. Verder heeft de schipperse nog geen andere Nederlanders kunnen ontdekken.

En de Crew komt werkelijk overal vandaan. Uit Indonesië, Myanmar, Filepijnen en de Oekraïne. Deze laatste  zijn niet echt lachebekjes 

Aan tafel worden we bediend door Marian uit Roemenie en Edney uit India en de wijn wordt ingeschonken door Sukru uit Istanboel. Dus ons mondje Turks komt nog weer van pas: Merhaba!!

En wat brengen deze mensen toch ongelofelijke heerlijke gerechten  naar onze prachtig gedekte tafel!

Daarover meer .. in de volgende mail.

See you my friends!!

Carla & Han

a/b Ms. Astor                                                             

Terug naar boven