Coastal rowing Waddenzee

Ik wilde wel eens meemaken hoe het is om met een speciale roeiboot op de waddenzee te roeien. Vanuit Roeivereniging Alphen aan de Rijn en Roeireizen.nl wordt dit georganiseerd en ik kon mee met mijn broer. De bedoeling is om met de eb stroom mee van Harlingen naar Vlieland te roeien en de volgende dag met de Vloed terug naar Harlingen. Helaas hadden we een west tot noordwestenwind kracht 6 tot 7 waardoor dit niet mogelijk was. Wel zijn we bij Harlingen het zeegat uitgeweest om uit te proberen hoe het is om te roeien met hoge golven en hoe de boot reageert. Dit was een spectaculaire ervaring met golven tot anderhalve meter.  De boten waren geleend in Frankrijk waar het coastal rowing vaker gedaan wordt. Er zijn zelfs wereldkampioenschappen van. 

In het fotoalbum kan je een beetje de sfeer proeven van het roeien en er zitten ook foto's bij voor de roeitechneuten onder ons. Ik heb ook een filmpje gemaakt.

Er zijn plannen om in nederland een speciale coastal rowing vereniging op te richten. Wellicht organiseer ik volgend jaar voor de helling een toertocht naar Vlieland. 

Peter ten Have

 

 

 

Terug naar boven