Nieuwe sleepwaarden voor de Jan van Riebeeck.

De sloeproei(st)ers hebben het er vaak over..... De sleepwaarden van de sloep. De één zegt dat de methode van de sloepen perfect is. de ander twijfeld hieraan, en weer een ander zegrt dat er niets van klopt.

Uit een enquete van sloeproeienNL 2014 bleek dat 48% van de leden bekend is met de sleepmethodiek, 46% is een beetje bekend, en 8% onbekend. Daarnaast gaf  21% aan dat de huidige methode juist is, en 51% dat de basis van de huidige methode juist is maar dan moet er wel veel verbeterd worden.

Op zaterdag 24 januari 2015 organiseerde de FSN een lezing betreffende de sleepmethodiek voor ca. 100 sloeproeiers.

N.a.v deze lezing heeft de sloeproei afdeling van Wv De Helling besloten ook onze Kuikensloep opnieuw aan te bieden voor een sleeptest om te kijken of de handicap van onze eigen Jan van Riebeeck kon worden aangepast. Want het uiteindelijke resultaat van de lezing was dat er wat afwijkingen konden zitten in de waarde van de afgelopen jaren.

En afgelopen zaterdag 7 maart was het zover. De sloep werd opgeladen en meegenomen naar Stavoren om de test te ondergaan. Een aantal enthousiaste sloeproeiers was daarbij aanwezig.

Gelukkig was het een mooie dag en niet al te koud. En nu maar hopen dat de test positieve resultaten geeft.

 

Terug naar boven