Memorandum oud secretaris Jo van Kampen

De vlag op het clubschip hangt halfstok.

Jo van Kampen, ons erelid en een van de belangrijkste personen uit de geschiedenis van WV de Helling is overleden.

 

Jo werd in 1969 lid van onze vereniging en in 1974, het roerigste jaar uit ons bestaan werd hij als secretaris aangesteld. In deze functie heeft hij als secretaris onnoemelijk veel voor onze club gedaan.

Naast het secretarisschap organiseerde hij jaarlijks de pinkstertocht, waar velen met plezier aan terugdenken. Hij deed dit zeer secuur en had tijdens deze tochten voor een ieder voor de nodige ontspanning gezorgd.

Wij zaten na 1974 een aantal jaren zonder clubhuis. Tijdens deze periode werden de bestuursvergaderingen gehouden bij Jo thuis, waar we zeer gastvrij werden ontvangen door zijn vrouw Thea.

Jarenlang maakte Jo ook nog ons clubblad De Waterkijker en die dan altijd met zorg werd samengesteld en getikt werd.

Ook was hij nog een aantal jaren regiovoorzitter van het watersportverbond KNWV Midden Nederland. Bij deze afdeling hoorden de bij ons in de regio aangesloten watersportverenigingen zoals Vreeswijk, Vianen, Schoonhoven en Wijk bij Duurstede etc. Jo was kind aan huis bij de KNWV waar toen der tijd 600 verenigingen bij aangesloten waren.

Hij maakte zich voor vele aspecten van de watersport druk, zoals b.v. het Lingegebied, maar om alles op te noemen ben ik nog wel een tijdje bezig. Zijn boot en WV de Helling waren zijn passie. Bij het werken aan zijn boot kreeg hij een groot ongeluk, waardoor hij een oog verloor.

Op vergaderingen was Jo altijd kritisch. Door zijn enorme kennis van de onderwerpen kon hij ook veel bereiken en dingen te goede laten komen. Mede door zijn inzet is de WV de Helling groot geworden.

Wij wensen Thea, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Jo, bedankt voor je enorme inzet voor onze club, bedankt voor je vriendschap en namens alles watersporters, vaarwel JO.                    Kees v.d.Linden.

Terug naar boven