Vaarbewijs 1

Cursus Klein Vaarbewijs 1

Door Watersportvereniging De Helling wordt een cursus Klein Vaarbewijs 1 georganiseerd. Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus plaatsvinden op de zaterdagen 9 en 16 november 2024.     Locatie: het clubschip van WV De Helling.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat de vaarregels op het water niet bij iedere bootbezitter bekend zijn. Gevaarlijk vaargedrag is gesignaleerd door de politie te water, evenals Rijkswaterstaat. De veiligheid op het water neemt toe als er sprake is van goede voorbereiding en kennis van de regels.

Ook wanneer je in een boot vaart waarbij je geen vaarbewijs nodig hebt, heeft het (klein) vaarbewijs voordelen. Je leert de vaarregels, de betekenis van betonning en licht/geluidsseinen en meer. Het Klein Vaarbewijs 1 is verplicht voor het varen met pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter en het varen met motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur. Hieronder vallen ook jetski’s. Met het Klein Vaarbewijs 1 mag u varen op rivieren, kanalen en meren.

Voor aanmelden of meer informatie over de cursus kunt u schrijven naar het volgende mailadres: helmi@sielhorst.com

Terug naar boven